Jump to content

MOSAIK LEWAT PHOTOSHOP


Recommended Posts

Permisi om and tante...hehehehehe  :bringitout:

Kalo mosaic citra manual pake photshop, terus digeoreferencingk hasil mosaik pake photoshop tadi hasilnya bener apa nggak ya??  :blur:

mohon bimbingan dari para empunya.  :bye:

Link to post
Share on other sites

halo, ane coba ye

kesulitan utama mosaik lewat potoshop tu kesulitannya pada saat mematchkan antara satu scene dengan scene lain. soalnya pas daerah sambungan itu, kalo di sambung manual pake potoshop susah, mau matching piksel setiap sisinya biar klop  :blur:

kalo saran ane, mending setiap potong itu di georeferencing aja dolo, trus baru mozaik pake Software GIS kayak ENVI atau ERDAS, itu lebeih cepet n enak  :2good:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.

Disable-Adblock.png

 

If you enjoy our contents, support us by Disable ads Blocker or add GIS-area to your ads blocker whitelist