Jump to content

skurniawan

Inactive Members
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

skurniawan last won the day on January 20 2013

skurniawan had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About skurniawan

  • Rank
    Senior Instructor

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Indonesia
  • Interests
    GIS user
  1. Gak sengaja nemu ini di internet tentang Tutorial OBIA (Object Based Image Analysis) Dasar. Bagi teman2 yg tertarik mengenai remote sensing silahkan kunjungi langsung web dibawah serta download tutorialnya. http://titikcerah. wordpress. com/2013/ 01/18/tutorial- obia-dasar/ Thanks to Achmad R. Wasil Yang sudah berbagi ilmu Salam
  2. EGM08 Geoid Model for Indonesia Posted by John Coldrick on 10 December 2012 04:48 PM FieldGenius 2012 now supports the EGM08 Indonesia Geoid Model. This EGM08 Geoid Model for Indonesia does not come installed with FieldGenius, and therefore it must be copied manually onto each data collector that you wish to use this geoid model file. Steps to Install: Click here to Download the byn file from our website and save it to your computer. Connect your data collector to your computer, and find the location where FieldGenius is stored. You will be able to find the Mapping folder in the MicroSurvey FieldGenius\Programs\Mapping folder. Copy the EGM08Indonesia.byn file that you wish to use from your computer into the MicroSurvey FieldGenius\Programs\Mapping directory on the data collector. Steps to Use the Geoid Model for Indonesia: From the Main Menu | Settings | Coordinate Systems change the Vertical Systems field to EGM08Indonesia.byn. Your GPS derived coordinates will now have orthometric heights derived from this geoid model for Indonesia. Sekedar berbagi info bagi teman2 yang tertarik dalam penggunaan GPS untuk mengukur beda tinggi (elevasi) untuk area Indonesia Thanks to : john Coldrick yang sudah berbagi Semoga bermanfaat
  3. ohh gpp om...selama masih orang Indonesia dan pecinta GIS sah2 aja gabung n' share disini.... selamat bergabung !!!!!!!!!
  4. kalo mapguide ada tutorial nya???kelebihannya apa bro??
  5. Mau nanya para sesepuh yang sudah malang melintang di dunia Web GIS nih... Gimana belajar bikin web gis?? Apa yg perlu disiapkeun...?? untuk pemula perangkat/platform yg cocok untuk "oprek2" apa?? Trims All :smiley:
  6. ayooo posting2... bos LORD...gawe postingan opo lah... nek ora webgis wae...aku lagi pengen meguru kie... :grin: :grin: :grin: :grin:
  7. melu absen disik ahh... KPJ 2001... kudu di iklanke bos...paling ora lewat forum2 sejenis or email or yahoogroup KPJ 2001 aku wae nemune ra sengojo :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: tapi oke jg sihh,,,,maju terus dunia GIS Indonesia !!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.